skip to Main Content
Kulcs a minőségi pihenéshez

Harkányfürdő a Dél-Dunántúl legismertebb, legkedveltebb mediterrán üdülőhelye a Villányi borvidéken található a Tenkes hegy és a Dráva folyó ölelésében, 22 km-re Pécstől és 8 km-re a Horvát határtól.

A szemet gyönyörködtető vidéknek van egy igen értékes kincse, a meleg vizű gyógyforrás, melynek köszönhetően kialakult Harkány gyógyturizmusa. Magyarország minden részéről és Európa országaiból nagy számban érkeznek a gyógyulást, felfrissülést remélő és a pihenni, szórakozni vágyó vendégek. A város szubmediterrán éghajlata, kedvező mikroklímája és az évi 2200-2300 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának a 13,5 hektáros ősparkban található fürdőkomplexumban.

A világhírű Harkányi Gyógy- és Strandfürdő az év minden napján várja Önt és kedves családját.

Gyógyfürdőben egy teljesen fedett, egy félig fedett és egy szabadtéri gyógymedence 2.098 m² vízfelülettel, 110-153 cm vízmélységgel, 34-38°C vízhőfokkal biztosítja vendégeinek a gyógyulást. A harkányi víz mozgásszervi gyógyításra történő hasznosítása 200 éves múltra tekint vissza. A pikkelysömör, mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, meddőség valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során. 

Strandfürdő rész májustól-októberig üzemel, ahol szabadtéri strand-medencék, gyermekmedencék, csúszdapark, feszített víztükrű uszoda, a medencékben elhelyezett sport és élményelemek várják a strandolás szerelmeseit. Rendezvények, programok színesítik a kellemes harkányi tartózkodást.

A fejlesztéseknek köszönhetően a fürdőkomplexum folyamatosan bővül: 

2019-ben adták át a Gyógyfürdőben az új szaunavilágot és fedett gyermekvilágot.

2020-ban a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő nyerte meg az év fürdője díjat.

2021-ben nyitott a Gyógyfürdőben a termálvizes Harka Vízivilág: további 766 m² vízfelületen élménymedencékkel és külső úszómedencével.

2022-től vehették  birtokba a legkisebbek az 5 medencés külső gyermekvilágot a Strandfürdőben.

Fedezze fel a környéket akár a kerékpárutakon, Harkányból kiindulva mind a 4 égtáj felé:

Észak felé indulva a Tenkes hegy lábánál, Máriagyűd kéttornyú temploma, már messziről jelzi a legendás kegyhelyet.

Kelet felé Villánynak, érdemes felkeresni a híres Nagyharsányi szoborparkot. A Kikerics panoráma sétányt végigjárva csodálatos kilátás nyílik a környékre.

Dél felé a Drávaszabolcsi hajóállomásról hajókirándulással fedezhetjük fel a vadregényes tájat, majd utunkat tovább folytatva érhető el a közeli Donji Mihojlac.

Nyugat felé haladva látogassa meg a Szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontot. A Duna-Dráva Nemzeti Park flórájával és faunájával, minden szépségével várja a kirándulókat.

Back To Top
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this