Harkányfürdő

Harkány természeti adottságai kitűnőek, a gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. A város kedvező, mediterrán éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája és az évi 2200-2300 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

A gyógyfürdőben egy teljesen fedett, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2.098 m² vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel, 34-38°C vízhőfokkal biztosítja vendégeinek a gyógyulást. A harkányi víz mozgásszervi gyógyításra történő hasznosítása 192 éves múltra tekint vissza. A pikkelysömör, mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, meddőség valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során.
A világhírű Harkányi Gyógy- és Strandfürdő az év minden napján várja Önt és kedves családját. A Gyógyfürdő az ötcsillagos minősítést kapta meg a Magyar Fürdőszövetségtől a 2014-es évben.

A ország egyik legnagyobb fürdője egy 13,5 hektáros ősparkjában található, ahol májustól-októberig szabadtéri strand-medencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence, a medencékben elhelyezett sport és élményelemek várják a strandolás szerelmeseit. A 2016-os szezontól megújult és kibővített csúszdapark várja a fiatalokat. Rendezvények, programok színesítik a kellemes harkányi tartózkodást.  A családi együtt pihenéshez, játékhoz, sportoláshoz és étkezéshez hangulatos, színvonalas helyszínek állnak rendelkezésére az ide látogatóknak. Családjának minden tagja megtalálhatja a maga számára legkellemesebb elfoglaltságot.

Korszerű fürdő ma már aligha működhet szauna, pezsgő- és masszírozó medence, valamint kozmetikai- és masszázsszalon nélkül, hiszen a frissítő kúrák az általános közérzet javításán túl, a test fiatalságának és szépségének megőrzését is szolgálják. Természetesen mindez a harkányi strandfürdőben is megtalálható.

Harkány környéke bővelkedik a látnivalókban.

Baranya megye déli részén, 22 km-re a Európa Kulturális Fővárosának otthont adó Pécstől és 8 km-re a horvát határtól fekszik a gyógyforrásáról híres nemzetközi hírű 192 éves múlttal rendelkező Harkányfürdő.
Délről a Dráva határolja, nyugatról az Ormánság, északról és keletről pedig a Villányi-hegység fogja közre Harkányt. A szemet gyönyörködtető vidéknek van egy igen értékes kincse, a melegvízű gyógyforrás, melynek köszönhetően kialakult Harkány gyógy-idegenforgalma. Magyarország minden részéről és Európa országaiból nagy számban érkeznek a gyógyulást, felfrissülést remélő és a pihenni, szórakozni vágyó vendégek. Az idelátogatók számára számos maradandó élményt nyújt a fürdő és környéke. Harkány múltjához hűen őrzi történelmét, egyben egy modern kisváros mindennapjait éli. Harkány szomszédjaival, felújított várral büszkélkedő Siklóssal és a világszerte híres történelmi Villányi borvidékkel várja kedves vendégeit.

Kelet felé indulva a Siklós –Villány borúton :

 • Tenkes-hegy lábánál található a mediterrán kisváros Siklós. Ismerje meg! Látogassa meg a Siklósi várat és az élményfürdőt.
 • Villány felé autózva érdemes felkeresnünk a híres Nagyharsányi szoborparkot. Itt kirándulást tehetünk a Szársomlyóra is.
 • Villány a vörösbor fővárosa, a pincesor a város és a borturisták kedvelt célpontja. Kóstoljon Ön is!
 • Kiránduljunk el Villánykövesdre és Palkonyára, ez a vidék mára a világ egyik elismerten legrangosabb borvidéke.

Dél felé indulva Horvátországba :

 • A Drávaszabolcsi hajóállomásról kiindulva, hajókirándulással fedezzük fel a vadregényes tájat.
 • A határ túloldalán található Alsómihojlác, ahol megtekintheti Majláth kastélyt és az arborétumot.
 • Egy Eszéki kiruccanás alkalmával érdemes a Kopácsi rétet is útba ejteni. Ha már Kopács, akkor csíptetős ponty.
 • A magyar járásban, Csúzán és Vörösmarton kiváló a halászlé és remek borokat, hagyományos délszáv ételeket kóstolhatunk.

Nyugat felé indulva az Ormánságba :

 • A Szaporcai Ős-Dráva látogató központ kiállításán feltárul előttünk Ormánság világa .
 • A környék egyik egyedülálló elemei a talpasházak és fakazettás templomok Kóróson és Drávaiványiban.
 • A tiszta vizű Dráva folyó a horgászok paradicsoma, a környék kerekpárosok kedvelt úticélja.
 • A Duna-Dráva Nemzeti Park flórájával és faunájával, minden szépségével várja a kirándulókat.

Észak felé indulva Pécs irányába :

 • A Tenkes  hegy lábánál, Máriagyűd kéttornyú temploma, már messziről jelzi a legendás kegyhelyet.
 • Pécs a kultúra városa : Zsolnay negyed, Ókeresztény sírkamrák, török kori történelmi műemlékek és mediterrán hangulat.
 • Pécs környéki látnivalók: Mecsek, Abaliget, Orfű, Szigetvár,Pécsvárad, Mohács, Sikonda ..
 • Fedezze fel gyönyörű, változatos vidékünket, látogassa meg kincses Baranyát.